Sāls padara kafiju garšīgāku un veselīgāku: kā tas darbojas un klasiska recepte

Kafijas viegla sālīšana gatavošanas laikā nav nekas traks, bet pilnīgi pamatots lēmums. Tiek uzskatīts, ka sāls, kas pievienots turkam “uz naža gala”, var uzlabot dzēriena kvalitāti, mīkstinot cieto ūdeni un neitralizējot rūgtumu.

Tomēr kafijas sālīšana var būt arī noderīga. Apskatīsim katru punktu sīkāk.

Kā sāls maina kafijas garšu

Jums ne vienmēr pa rokai ir ideāls ūdens kafijai. Bieži vien tas ir pārāk ciets (īpaši no krāna), un tas sabojā pat ļoti labu graudu garšu. Sāls būs lielisks risinājums: tas piešķirs ūdenim maigumu un padarīs kafiju aromātiskāku.

Tas arī palīdzēs, ja jums ir tikai bezgaršīgs verdošs ūdens no dzesētāja. Protams, gatavot kafiju ar to nav laba doma, taču dažreiz nav izvēles. Un šeit situāciju var glābt neliels sāls daudzums.

Sāls noder arī tad, ja iegādājāties pārāk rūgtu vai skābu kafiju: mūsu garšas kārpiņas ir veidotas tik gudri, ka sāls skābi un rūgtumu neitralizē daudz efektīvāk nekā cukurs.

Turklāt sāls pastiprina salduma sajūtu, tāpēc sālīta kafija īpaši labi sader ar ne pārāk saldu desertu.

Kā sāls padara kafiju veselīgāku

Pirmkārt, sāls samazina kafijas skābumu, padarot to veselīgāku cilvēkiem, kuriem ir nosliece uz grēmām. Jā, tas izklausās nedaudz pretrunīgi, jo cilvēkiem ar kuņģa-zarnu trakta kaitēm parasti neiesaka dzert kafiju, taču sāls šajā gadījumā nodrošinās papildu aizsardzību pret diskomfortu vēderā.

 

Otrkārt, mūsdienu pētījumi apstiprina, ka sāls (pazīstams arī kā nātrija hlorīds) palīdz saglabāt ūdeni organismā, nevis otrādi. Tātad, ja pēc kafijas tases izdzeršanas parasti jūtaties izslāpis, sāls pievienošana dzērienam atvieglos šo sajūtu.

Kā pareizi pagatavot kafiju ar sāli

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment